Nieuws Archief

Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers online

Vandaag is de Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers op onze website gepubliceerd. Musea die voor deze regeling in aanmerking komen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen; de deadline is 10 juli om 17:00 uur.

Het Mondriaan Fonds biedt met deze regeling tijdelijk aanvullende ondersteuning aan regionale musea met een landelijke uitstraling die financiële problemen hebben als gevolg van covid-19. Hiermee geeft het Mondriaan Fonds uitvoering aan de Regeling aanvullende ondersteuning culturele en creatieve sector covid-19 van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit is de uitwerking van het steunpakket van 300 miljoen.

Doel van de compensatieregeling is om musea als vitale onderdelen in de culturele infrastructuur in stand te houden en de werkgelegenheid in de sector zoveel mogelijk te waarborgen. Hiervoor is een budget van 16 miljoen beschikbaar. De regeling is bedoeld als een gelijkwaardige matching op de aanvullende middelen die gemeenten en provincies hebben gekregen om culturele instellingen te ondersteunen in deze crisis.

Voor musea met 40.000 – 100.000 betalende bezoekers per jaar wordt op dit moment een aanvullende compensatieregeling ontwikkeld vanuit de eigen middelen van het Mondriaan Fonds.