Nieuws Archief

Koop kunst met de KunstKoop, het kan weer!

Ben je fervent kunstkijker, maar denk je dat kunst kópen alleen is weggelegd voor de happy few met een dikke bankrekening? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf vandaag kan de KunstKoop namelijk weer worden gebruikt! Als je elke maand een paar tientjes kunt missen, heb je zo een uniek werk van een kunstenaar of ontwerper in huis. KunstKoop-partner Santander Consumer Finance Benelux heeft een online systeem ontwikkeld waarmee de KunstKoop voortaan volledig digitaal is en daardoor ook sneller en makkelijker dan ooit.

Met de KunstKoop hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen, maar maak je jezelf wel in één klap kunstverzamelaar. Of het nou een foto is, een schilderij of een object, met de KunstKoop geef je een upgrade aan je interieur (geen gek idee in een tijd waar we voornamelijk videobellen met elkaar), en vooral ook aan jezelf. Merel Coebergh (Consultancy Studio Coebergh, 34) weet er alles van: ‘Dit doek van Jacqueline de Jong, dat ik zonder KunstKoop no way had kunnen kopen, stimuleert me om bij het waarmaken van mijn dromen tot het uiterste te gaan. En, daar waarschuwden vriendinnen mij al voor: kunst kopen is besmettelijk; het smaakt zomaar naar meer.’ In totaal doen 120 galeries verspreid over heel Nederland mee, dus genoeg plekken om kunst te kopen. Check hier de lijst met deelnemende galeries. Je kunt natuurlijk ook eerst thuis online research doen om te kijken wat bij je past.

Goed om te weten: met kunst kopen maak je jezelf ook direct onderdeel van de kunstketen. Je steunt er namelijk galeries en beeldend kunstenaars uit Nederland mee, die daardoor weer allerlei vernieuwende projecten kunnen doen. En in deze moeilijke tijd kunnen zij het natuurlijk extra goed gebruiken. Dus: nu is je moment!

De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. Het Mondriaan Fonds betaalt die namelijk voor je, omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer mensen mogelijk te maken. Je betaalt een werk in maandelijkse termijnen, maar in de tussentijd staat het wel al bij je thuis. Omdat het een lening is, zijn er voorwaarden aan de KunstKoop verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 18 maar jonger dan 75 jaar zijn en is er een minimaal en een maximaal bedrag dat je mag lenen. Lees hier de voorwaarden en check hier de handige rekentool waarmee je kunt zien hoeveel een bepaald werk je per maand gaat kosten.

Helemaal klaar om kunst te kopen, maar toch nog wat vragen? Check dan de vernieuwde website van de KunstKoop of neem even contact op via xhafgxbbc@zbaqevnnasbaqf.ay.

De KunstKooplening is een niet-doorlopend kredietaanbod van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Toetsing en registratie Bureau Krediet Registratie (BKR). De voorwaarden en het standaard informatieblad ontvang je automatisch bij de aanvraag. Galeries treden op als verbonden bemiddelaar van Santander. Het Mondriaan Fonds, de galeries en Santander geven geen advies. Je dient zelf te bepalen of het door jou gewenste financieel product aansluit bij jouw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.