Regelingen Uitgelicht

Nieuwe aanvraagronde Programma’s Kunstpodia vanaf 19 januari 2022

Heb je plannen voor een publiekstoegankelijk (jaar)programma voor een kunstpodium in Nederland? Je kunt binnen de regeling programma’s Kunstpodia verschillende kanten op.

Zijn je plannen experimenteel van aard of juist niet, is het voor een divers publiek of voor een specifieke groep, is de programmering regelmatig of onregelmatig, is er een activiteitenaanbod? Lees hieronder de korte uitleg met al onze mogelijkheden. Misschien kom je namelijk in aanmerking voor een bijdrage Programma’s Kunstpodia.

De volledige uitleg, de criteria en het aanvraagformulier vind je in ons regelingenoverzicht.

Spreekuur

Er is een spreekuur voor de regeling Programma’s Kunstpodia op 25 januari van 16.00- 17.00 uur (tijdzone in Nederland, UTC/GMT +1u).

Deadline voor het indienen van een aanvraag is op maandag 11 april 2022 om 17.00 uur (tijdzone in Nederland, UTC/GMT +1u).

Korte uitleg

Vanaf 19 januari 2022 gaat de aanvraagronde voor de regeling Programma’s Kunstpodia van start. Het Mondriaan Fonds wil met deze regeling subsidies verstrekken aan kunstpodia die met hun programma bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardig en pluriform aanbod van hedendaagse beeldende kunst in Nederland en het opbouwen en bereiken van een publiek daarvoor. Kleine kunstinitiatieven, collectieven en beeldende kunstorganisaties met programma’s van 1 tot 4 jaar kunnen een bijdrage aanvragen. Allerlei soorten aanvragen zijn welkom binnen deze regeling. Sterker nog, de onderlinge verscheidenheid is van groot belang. Een gevarieerd aanbod zorgt in samenhang voor een volwaardig beeldende kunstveld in Nederland en een gevarieerd publiek.

Voor de kunstpodia die in aanmerking willen komen voor een bijdrage geldt dat het presenteren van hedendaagse beeldende kunst een kernactiviteit is. Een programmering is van belang. Dus voordat je aanvraagt: weet goed wat je doet, waarom je dat doet en voor wie je dat doet en beschrijf dat in je aanvraag.

Er zijn binnen deze regeling 4 categorieën kunstpodia die in samenhang met elkaar moeten zorgen voor een breed aanbod van hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Bedenk voor je een aanvraag doet dus goed welke categorie het meest van toepassing is op jouw praktijk en plannen.

(klik op de categorie voor meer informatie)

Hoe kies je de juiste categorie?

De commissie kan in haar beoordeling meewegen of de aanvrager zichzelf tot de juiste categorie rekent. Afhankelijk van dat oordeel kan een aanvraag afgewezen worden of toegekend worden binnen een andere categorie.

De commissie kan in haar beoordeling gevraagd worden de noodzakelijkheid van een aanvraag te betrekken. Als de aanvrager in eerdere jaren al een bijdrage toegekend heeft gekregen, voor een nog lopend programma dan zal de commissie gevraagd worden dit kritisch te wegen.

Alle beoordelingen en adviesteksten binnen deze regeling worden na de uitslag online gepubliceerd.

Hoe en wanneer aanvragen?

Aanvragen voor Programma’s Kunstpodia kan eenmaal per jaar via het online aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds. De deadline voor het indienen van een aanvraag is op maandag 11 april, voor 17.00 uur. Op de website kun je een account aanvragen, dat heb je nodig om een aanvraag te kunnen indienen.

 

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar info@mondriaanfonds.nl.

Bonnie Dumanaw

senior projectmedewerker en contactpersoon interdisciplinaire projecten Stuur een mailtje Of bel +31 (0)20 523 1600

Carmen Muskee

Minouche Wardenaar