Archief

22 juni online info-bijeenkomst voor startende kunstenaars

Ewan Macbeth, I Declare a Thumb War, 2020, 2k Video, Looped

EINDELIJK KUNSTENAAR: WAT NU?

Sta je als beeldend kunstenaar aan het begin van je carrière? Wil je starten met een eigen praktijk? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dan is dit echt iets voor jou!
Het Mondriaan Fonds organiseert een online informatiebijeenkomst om je verder te helpen. Femke Dekker leidt het gesprek en behandelt alles wat je altijd al wilde weten maar nooit durfde te vragen over het begin van je carrière als beeldend kunstenaar. Carmen Muskee (projectmedewerker van het Mondriaan Fonds) vertelt welke subsidiemogelijkheden er voor je zijn, hoe je een aanvraag kunt doen, waar de adviescommissie op let en hoe jij je het beste kunt voorbereiden. Merel de Kok (director Galerie Bart in Amsterdam) vertelt je de do’s en dont’s als je een galerie zoekt: hoe kun jij je het beste presenteren zodat je opvalt? Johan Gustavsson (curator tentoonstelling Prospects – Mondriaan toont Talent – Art Rotterdam) vertelt hoe een tentoonstelling tot stand komt en waar je als kunstenaar op moeten letten. Eelco van der Lingen, directeur van het Mondriaan Fonds, zal de bijeenkomst inleiden.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in de aanloop naar de tentoonstelling Prospects – Mondriaan toont Talent – Art Rotterdam.  In de tentoonstelling wordt het werk getoond van 74 startende kunstenaars die in 2019 een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.

Datum: dinsdag 22 juni
Tijd:
15:00 – 16:00 uur
Plaats: MS Teams
Moderator:
Femke Dekker (kunstdocent aan KABK en radiocurator)
Voertaal: Engels
Aanmelden voor het event is niet meer mogelijk.

Sprekers:

Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds)
Carmen Muskee (projectmedewerker Mondriaan Fonds)
Johan Gustavsson (curator Prospects en mededirecteur 1646, Den Haag; bestuurslid The Naked en Page Not Found en docent aan de KABK)
Merel de Kok (director Galerie Bart in Amsterdam)