Nieuws Archief

Toekenningen Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 – 100.000 bezoekers

banner maatregelen covid-19

Het resultaat van de aanvraagronde voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 – 100.000 bezoekers is bekend: 27 musea verspreid over heel Nederland krijgen een bijdrage. Alle aanvragen van musea die aan de voorwaarden voor de regeling voldeden zijn positief beoordeeld en toegekend. De hoogte van een bijdrage is 60.000 euro per museum. Met deze bijdrage wil het Mondriaan Fonds tegemoet komen aan de gederfde inkomsten als gevolg van covid-19.

De musea die een bijdrage krijgen zijn: Amelander Musea (Nes-Ameland), Biesbosch Museum (Werkendam), De Bastei (Nijmegen), Cobra Museum voor Moderne Kunst (Amstelveen), Eindhoven Museum (Eindhoven), Hunebedcentrum (Borger), Koninklijke Eise Eisinga Planetarium (Franeker), Limburgs Museum (Venlo), Museum van de 20e eeuw (Hoorn), Museum Beelden aan Zee (Den Haag), Museum Belvédère (Heerenveen), Museum Klok en Peel (Asten), Museum de Lakenhal (Leiden), Museum Van Loon (Amsterdam), Museum Prinsenhof Delft (Delft), Amsterdamse School Museum Het Schip (Amsterdam), Museum Het Valkhof (Nijmegen), Natuurmuseum Brabant (Tilburg), Natuurmuseum Fryslân (Leeuwarden), Stedelijk Museum Schiedam (Schiedam), Stichting Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij (Medemblik), Stichting Deventer Verhaal (Deventer), Stichting Kranenburgh (Bergen), Stichting Musea Zutphen (Zutphen), Stichting Museumpark Archeon (Alphen aan den Rijn), Stichting Nationaal Gevangenismuseum (Veenhuizen), Westfries Museum (Hoorn).

De Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000 tot 100.000 bezoekers wordt gefinancierd uit het steunpakket van het Mondriaan Fonds om de beeldende kunstsector en cultureel erfgoed te ondersteunen in de gevolgen van covid-19. Om de diverse partijen in deze sector zo goed mogelijk te bedienen zijn er verschillende regelingen. Eerder werden al de toekenningen voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea > 100.000 bezoekers bekend gemaakt. Ook worden door het Mondriaan Fonds nieuwe noodregelingen ontwikkeld, waaronder voor musea. Zodra daarover meer bekend is zal dat op de website worden gepubliceerd. De covid-regelingen voor musea zijn onderdeel van een breder steunpakket voor de gehele beeldende kunst- en erfgoedsector.