Niet grootschalig, wel groots

Het Materiaalfonds presenteert een expositie i.s.m. Bart Invites Het Materiaalfonds presenteert een expositie i.s.m. Bart Invites

Wat hebben Platform BK, Artist Talks, het Landelijk Contact van Museumconsulenten en het Materiaalfonds met elkaar gemeen?….

Het zijn alle initiatieven die bijdragen aan het rijke Nederlandse cultuurlandschap. Én ze zijn aanwezig tijdens het derde Open Huis, op 13 mei, van het Mondriaan Fonds.

Platform BK heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot actieve speler in het debat over beeldende kunst. Artist Talks heeft een kaartenbak vol kunstenaars die een ‘levendige’ lezing kunnen geven of een workshop verzorgen Het Landelijk Contact van Museumconsulenten is een netwerkorganisatie van consulenten die musea ondersteunen. En het Materiaalfonds verstrekt al sinds 1972 rentevrije leningen aan kunstenaars. Om te zien waar dat toe kan leiden, is er op dit moment een expositie bij Bart Invites op de Bloemgracht in Amsterdam, met werk van zes kunstenaars die werk realiseerden dankzij zo’n lening.

Het Materiaalfonds presenteert een expositie i.s.m. Bart Invites

Er zijn veel meer van dit soort waardevolle initiatieven. Denk aan de nieuwe helpdesk voor opdrachtgeverschap Het Lectoraat Art & Public Spaces; of We Like Art, de website met betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars; of crowdfundingsite voordekunst.nl; of De Kunstloods, voor hergebruik tentoonstellingsmaterialen.

We kunnen ze niet allemaal tegelijk uitnodigen – helaas. Maar wil je alvast meer weten over Platform BK, Artist Talks, Museumconsulenten of Materiaalfonds? Kom dan volgende week dinsdagmiddag naar het Open Huis van het fonds, waar ook zij aanwezig en aanspreekbaar zijn.