Samenwerkingsprojecten

Caribbean Ties, 2019. Caribbean Ties, 2019.

2018
Caribbean Ties
Aanvrager: Museon, Den Haag

Museon ontvangt samen met de partners in het Caribische gebied een bijdrage voor het publieksprogramma dat de deelnemende organisaties willen creëren bij de grootschalige expositie ‘Caribbean Ties’. De tentoonstelling zal gelijktijdig op tien verschillende locaties in het Caribische gebied worden gepresenteerd evenals in een zaal van het Museon te Den Haag.

Het doel van het project is om een vergeten deel van de Caribische geschiedenis en de urgentie van het beschermen van erfgoed onder de aandacht te brengen. Ook streeft men naar een inclusieve, positieve wijze om mensen bij elkaar te brengen rondom de Caribische geschiedenis, erfgoed, cultuur en identiteit.

De deelnemende instellingen zullen samenwerken met twee relevante programmamakers: Dyonna Benett en Marita Klijn. Ook zullen diverse sleutelfiguren uit de Caribische gemeenschappen optreden als ambassadeur. Op 28 mei vindt de eerste lezing plaats: een audiovisuele presentatie door Tibisay Sankatsing Nava, projectleider van de tentoonstelling. ‘Caribbean Ties’ staat gepland van 25 mei 2019 tot en met juni 2020.

Themes: educatie, publieksbereik, zichtbaarheid, wetenschap
Bijdrage Mondriaan Fonds: € 35.000

website