1646 – Sam Keogh

Presentatieruimte 1646 in Den Haag presenteert van 29 juni tot en met 29 juli de eerste solotentoonstelling van Sam Keogh in Nederland. De kunstenaar toont Orbital Debris, een installatie van film en sculptuur met een ambient soundtrack die gemaakt is in samenwerking met The Iduna Institute for Strategic Imitation & Delay.

De naam van de presentatie is ontleend aan de verstrooide overblijfselen van oude satellieten en raketten die continu om de aarde wentelen als ruimteafval. De tentoonstelling is samengesteld uit de gefragmenteerde delen van twee recente mix media installaties: documenten, overblijfselen en onderzoek die door de soundtrack zweven. Elk nummer is gecreëerd met een specifiek element van Keoghs werk in gedachten en werd gevormd gedurende gesprekken en e-mails tijdens een residency-periode in 1646. De soundtrack werkt als een bindend middel, die de fragmenten samenbrengen tot een tentoonstelling-als-film.

Het Mondriaan Fonds draagt structureel bij aan de programmering van 1646 met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd