Suze May Sho – Project Probe – Sibylle Eimermacher

Sibylle Eimermacher, Fundort (in the human eye, the pupil is the aperture), Probe #36. Sibylle Eimermacher, Fundort (in the human eye, the pupil is the aperture), Probe #36.

Voor de 36e editie van Project Probe creëerde kunstenaar Sibylle Eimermacher het werk Fundort (in the human eye, the pupil is the aperture), die op dit moment online te bekijken is. Probe is een digitaal platform waarbij makers uit verschillende disciplines worden uitgenodigd een installatie te maken voor een ruimte van 6.6 m3, waarvan het resultaat enkel online wordt gepubliceerd. Elk onderzoek levert een serie foto’s op, gemaakt vanuit negen camera standpunten. De foto’s worden aangevuld met een korte omschrijving, een interview en referentiemateriaal.

In 2015 heeft collectief Suze May Sho, initiatiefnemer van het platform, het oorspronkelijke format van Probe uitgebouwd in dialoog met vertegenwoordigers uit verschillende disciplines, zoals vormgevers, architecten, theatermakers en kunsthistorici. Zo maakten auteur Miek Zwamborn en ontwerper Sam de Groot voor de opening van het werk van Sibylle Eimermacher een visueel essay: De Agaatslijpers.

Het Mondriaan Fonds kende aan Project Probe een Bijdrage Open Oproep Crossovers toe om het oorspronkelijk voor kunstenaars ontwikkelde format te herstructureren.

website