38CC – Gewoon Bijzonder (Bijzonder gewoon), Oude Kerk Delft e.a.

Erwin Wurm, Narrow House (2010), Oude Kerk Delft 2019. Foto: Stefanie Gratz. West Collection, Philadelphia, VS. Erwin Wurm, Narrow House (2010), Oude Kerk Delft 2019. Foto: Stefanie Gratz. West Collection, Philadelphia, VS.

Het Narrow House van Erwin Wurm vormt de blikvanger van de door 38CC georganiseerde manifestatie ‘Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)’ in de Delftse binnenstad, die parallel loopt aan de overzichtstentoonstelling van Pieter de Hooch in Museum Prinsenhof. Waar De Hooch het dagelijks leven in de zeventiende eeuw schilderde, presenteert 38CC zo’n twintig hedendaagse kunstenaars die het alledaagse van nu op een bijzondere manier verbeelden. De kunstwerken zijn verspreid over Delft te zien: in Museum Paul Tetar van Elven, kunstencentrum Kadmium, Oude Kerk Delft, rond Museum Prinsenhof en in de eigen expositieruimte van 38CC.

Het kunstwerk Narrow House van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm is voor het eerst in Nederland te zien in de Oude Kerk Delft. Het werk is een absurdistische en extreem smalle versie van zijn ouderlijk huis (16m lang, 7m hoog en slechts 138cm breed) die iedereen mag bekijken én betreden.

38CC ontving vorig jaar van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Kunstinitiatieven, de tentoonstelling ‘Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)’ kreeg een Projectinvestering Instellingen en aan de honoraria van de kunstenaars werd bijgedragen via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria.

De manifestatie duurt tot en met 16 februari.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd