60 layers of cake foundation – Tijdelijk Museum in voormalige Bijlmerbajes

STUDIO SANDERWASSINK, The exotic suite. With View, 800m2 communal space, 2017. STUDIO SANDERWASSINK, The exotic suite. With View, 800m2 communal space, 2017.

Op 25 juni opende het Tijdelijk Museum in de voormalige Bijlmerbajes. Na de eerste succesvolle editie in de voormalige Shelltoren (nu A’DAM Toren) onderzoekt deze tentoonstelling de verbinding met de nieuwe bewoners in het – eveneens tijdelijke – asielzoekerscentrum. Aan twaalf kunstenaars is de opdracht gegeven om nieuw werk te maken. De tentoonstellingsruimte van het Tijdelijk Museum is tevens een ontmoetingsruimte, waar kunst de katalysator is die de mogelijkheid biedt voor een open ontmoeting tussen de Tijdelijke Bewoners en bezoekers.

Deelnemende kunstenaars zijn: Gali Blay, Maze de Boer, Teun Castelein, Eddie the Eagle Museum, Circus Engelbregt, Jan Hoek, Leonard van Munster, Richard Niessen, Jan Rothuizen, Mayra Sérgio, Mounira Al Solh, Sander Wassink.

In december 2016 is Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA) van start gegaan om in het voormalige Bijlmerbajes complex de broedplaats Lola Lik te vestigen. De voornaamste partner is het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA). Initiatiefnemers van het Tijdelijk Museum zijn Nathalie Faber (curator) en Claartje Kortbeek (producer) / 60 layers of cake foundation.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd