Aankoop Funda Gül Özcan door SCHUNCK en Stedelijk Museum Schiedam

Installatie Funda Gül Özcan (detail). Fotografie: Aad Hoogendoorn Installatie Funda Gül Özcan (detail). Fotografie: Aad Hoogendoorn

Het Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNCK hebben gezamenlijk een grote installatie van Funda Gül Özcan (1984) aangekocht. Met het werk It is Time to Say Hello at the East Pole (2016), een diorama met regenboog en bliksemschicht, won ze de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019. De installatie was van half maart tot en met half juni te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Nu exposeert SCHUNCK de aankoop.

De aanwinst ligt in het verlengde van de overeenkomst die het Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNCK vorig jaar ondertekenden. Daarin spraken de musea af samen te werken bij het aankopen van kunst. Het Mondriaan Fonds kende hiervoor een Bijdrage Collectieprogramma’s toe aan beide musea. In Schiedam past het werk bij de hedendaagse kunstcollectie, waarbij het accent ligt op kunst over sociale en maatschappelijke ontwikkelingen. SCHUNCK, gevestigd in Heerlen, richt zich op kunst die verschillende media als video en tekenkunst combineert.

Lees meer over de recente toekenningen van de Bijdrage Collectieprogramma’s.

website