Ad de Jong – the new reach

Ad de Jong, Freedom For Your Friends, 2017, 210 x 130 cm, epoxyhars, fiberglas en pigmenten.

In De School is van 1 maart t/m 8 april de tentoonstelling the new reach van Ad de Jong te zien. De Jong maakt sculpturen van epoxyhars: soms zijn dit grootschalige installaties, dan weer kleine wandobjecten of aquarellen. De tentoonstelling in De School is de meest grootschalige presentatie van de werken van De Jong tot op heden. Het betreft bestaande en nieuwe sculpturen en installaties, gemaakt vanaf de jaren ’90 tot nu.

De tentoonstelling is onderdeel van het programma Tijdgenoten van De School, met Femke Dekker als curator. De School is in houding en werkwijze onafhankelijk en wendbaar, met experimentele programma’s. Ook onderzoekt De School door middel van Tijdgenoten hoe ze een rol kan spelen in bemiddelen, in het creëren van een netwerk en hoe zij contact kan maken met publiek. Naast de reguliere openingstijden kan de tentoonstelling ook tijdens clubnachten van De School bezocht worden.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor het programma Tijdgenoten van De School, waarbinnen verschillende kunstenaars een opdracht wordt gegeven om nieuw werk te maken. Ook ontvangt Ad de Jong een Werkbijdrage Bewezen Talent voor de periode 2017 tot 2021.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd