Allard Pierson – Bes, Kleine god in het oude Egypte

Het vernieuwde Allard Pierson presenteert in samenwerking met het Museum August Kestner in Hannover en de Ny Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen de eerste grote tentoonstelling over de multi-inzetbare god Bes, een beschermgod uit Egypte.

Met zijn kromme, korte beentjes, zijn uitgestoken tong, verentooi en dikke buik is Bes een herkenbare figuur uit het Oude Egypte. Hij speelde een rol in het dagelijks leven en tussen de mensen: van farao’s tot slaven, van zwangere vrouwen tot bange kinderen en van strijdende soldaten tot vrolijke feestvierders.

De tentoonstelling verrijkt de archeologische collectie op een cultuurhistorische wijze. De collecties van de drie musea vormen de basis van de tentoonstelling, aangevuld met bruiklenen van andere musea zoals het Roemer und Peliszeaus Museum in Hildesheim, het Georg Steindorff Egyptisch Museum van de Universiteit van Leipzig, het museum van de University of Aberdeen en het Nationaal Museum Sudan.

Bes, Kleine god in het oude Egypte duurt van 18 oktober 2019 tot en met 8 maart 2020. De familietentoonstelling reist daarna door naar Kopenhagen en Hannover.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een Projectinvestering Instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd