Allard Pierson Museum – Digital Museum Lab

Allard Pierson Museum. Foto: Monique Kooijmans Allard Pierson Museum. Foto: Monique Kooijmans

Het Allard Pierson Museum organiseert in juli 2016 het MuseumCamp Amsterdam, waarvoor geïnteresseerden zich t/m 22 mei kunnen aanmelden. In het MuseumCamp wordt een groep professionals bijeengebracht die drie dagen lang onderzoek doen naar de mogelijkheden van digitale technologie voor de museale ervaring en samen een tentoonstelling maken waarin nieuwe vormen van storytelling ingezet worden. De tentoonstelling zal tot eind augustus in het museum te zien zijn.

Het project is onderdeel van het Digital Museum Lab, een platform om experiment, reflectie en evaluatie op het gebied van digitale innovatie binnen de museummuren te stimuleren en faciliteren. Centraal in het Digital Museum Lab is het testen van specifieke applicaties ten behoeve van musea, waaraan museumbezoekers ook kunnen deelnemen. Het Allard Pierson Museum werkt hiervoor samen met de Waag Society, het Lectoraat Crossmedia van de Hogeschool van Amsterdam en Digitaal Erfgoed Nederland (DEN).

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan het Digital Museum Lab met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen.

website