Anno Dijkstra – Reconstruction 0

Anno Dijkstra, Reconstruction 0 (work in progress). Foto: Rik van Eijk Anno Dijkstra, Reconstruction 0 (work in progress). Foto: Rik van Eijk

Onder de titel EMBEDDED ART worden deze zomer op Park Vliegbasis Soesterberg verschillende shelters, munitiebunkers, een commandobunker en de verkeerstoren gedurende drie weekenden opengesteld. Hierin worden nieuwe en bestaande kunstwerken getoond. Beeldend kunstenaar Anno Dijkstra ontving van bemiddelaar Ella Derksen in opdrachtgeverschap van de Provincie Utrecht een opdracht om in één van de leegstaande shelters het werk Reconstruction 0 te maken. Het betreft een liggend schaalmodel (van 1:350) van de bekende paddenstoelwolk die zichtbaar is na de explosie van een atoombom. Deze opdracht behandelt een maatschappelijk relevant onderwerp op een visueel aantrekkelijke wijze.

EMBEDDED ART  is te bezoeken tijdens de weekenden van 29/30 augustus, 5/6 september en 12/13 september 2015, van 11 tot 17 uur. Ella Derksen ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Opdrachtgeverschap. De eerstvolgende deadline voor de aanvraagronde Bijdrage Opdrachtgeverschap is 4 september 2015.

 

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd