Anouk Kruithof – AUTOMAGIC

Anouk Kruithof ontving een Bijdrage Publicaties voor AUTOMAGIC, een bundeling handgemaakte publicaties, gepresenteerd in een plexiglazen cassette. De boekjes werden elk in een afzonderlijke monochrome kleur op een verschillend soort papier gedrukt en met een open rug gebonden.

De publicaties tonen foto’s die Kruithof de afgelopen twaalf jaar maakte met verschillende camera’s en mobiele telefoons. Met AUTOMAGIC toont Kruithof een onderzoek naar een getransformeerd en geconceptualiseerd beeldarchief, dat door middel van montagetechnieken, screenshots en reproducties tot stand is gekomen. Het bestaat uit tien boekjes: negen boekjes met afzonderlijke associatieve beeldverhalen (waarvan elke publicatie functioneert als een letter uit A.U.T.O.M.A.G.I.C.) en één inhoudelijke tekstueel boek met een gesprek tussen Kruithof en Inaki Domingo.

AUTOMAGIC is momenteel te zien in het Stedelijk Museum Schiedam, als onderdeel van Kruithof’s nominatie voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de overzichtstentoonstelling OOGST – tien jaar de Volkskrant Beeldende Kunstprijs in het museum met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd