De Appel – Muntadas: Activating Artifacts: About Academia

Muntadas, Activating Artifacts: About Academia, 2017, De Appel. Foto: Cassander Eeftinck Schattenkerk. Muntadas, Activating Artifacts: About Academia, 2017, De Appel. Foto: Cassander Eeftinck Schattenkerk.

Het tentoonstellingsprogramma van De Appel opent in zijn vernieuwde, nomadische vorm met een solopresentatie van de Spaanse kunstenaar Muntadas: Activating Artifacts: About Academia. De tentoonstelling vindt van 11 februari t/m 16 april plaats op de Rozenstraat 59 in Amsterdam, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

Activating Artifacts: About Academia is een nieuw tentoonstellingsproject van Antoni Muntadas dat een ​​interdisciplinaire dialoog over zowel de beperkingen als nieuwe mogelijkheden van het hoger onderwijs wil faciliteren. Muntadas doet dit via een verkenning van onderwerpen zoals privatisering, corporatisation, gentrification en globalisering en via het onderzoeken van de complexe relatie tussen de productie van kennis en de economische belangen die dat genereert.

Het Mondriaan Fonds draagt structureel bij aan het programma van De Appel met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd