Art Basel toont werk van Nederlandse kunstenaars

Art Basel 2016, algemene impressie. Foto: @Art Basel Art Basel 2016, algemene impressie. Foto: @Art Basel

Van 16 t/m 19 juni vindt de internationale kunstbeurs Art Basel in Bazel plaats.  Een aantal Nederlandse galeries ontvingen van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Kunstbeurzen om op deze beurs werk van beeldend kunstenaars uit Nederland te tonen. Dit zijn: Borzo Gallery met het werk van herman de vries, Jan Henderikse, Jan Dibbets, Marinus Boezem en Armando, Annet Gelink Gallery met het werk van Yael Bartana, Erik van Lieshout, Antonis Pittas en Rezi van Lankveld en MaisterraValbuena met het werk van Daniel Jacoby.

Het werk Shows van Marinus Boezem is te zien in de aparte sectie Art Unlimited. In een reeks van schetstekeningen, die Boezem Shows noemt  – genummerd van I tot en met XV –  beschrijft en illustreert hij zijn ideeën, allen vorm te geven met lucht als beeldend materiaal. Deze Shows kunnen vervolgens in opdracht uitgevoerd worden in musea en tentoonstellingsruimten. Eén van deze Shows (Show IX, Curtain Room)  is door curator van Art Unlimited 2016 Gianni Jetzer geselecteerd om op Art Basel te tonen.

Galeries en buitenlandse kunstbeurzen kunnen de Bijdrage Kunstbeurzen aanvragen om op buitenlandse kunstbeurzen van internationaal belang werk te tonen van levende beeldend kunstenaars uit Nederland. Ook kunnen zij de bijdrage aanvragen voor de productie van nieuw werk van kunstenaars uit Nederland in een aparte sectie van een kunstbeurs.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd