Art Cologne toont nieuw werk van David Jablonowski

David Jablonowski, Hello Prediction / Data Mining, Courtesy Galerie Fons Welters David Jablonowski, Hello Prediction / Data Mining, Courtesy Galerie Fons Welters

Op uitnodiging van Art Cologne heeft David Jablonowski een monumentale installatie vervaardigd met als titel Hello Prediction / Data Mining. Jablonowski wordt op Art Cologne gepresenteerd als Focused Artist from the Netherlands. Met deze installatie reageert hij op het karakter van een kunstbeurs als een fysieke marktplaats, in tijden van steeds complexer wordende digitale markten. De keuze voor Jablonowski vond plaats in samenwerking met het Mondriaan Fonds en De Nederlandsche Bank. Jablonowski is geselecteerd op voordracht van Galerie Fons Welters.

Hello Prediction / Data Mining is een voorbeeldproject voor de nieuwe Bijdrage Kunstbeurzen. Binnen deze regeling kunnen ook buitenlandse beurzen van internationaal belang een aanvraag indienen voor een bijzondere presentatie op de beurs. Deze bijdrage moet leiden tot versterking van de bekendheid van en de internationale waardering voor relevante hedendaagse beeldende kunst uit Nederland.

Art Cologne is te bezoeken van 10 t/m 13 april 2014.
Locatie: Koelnemesse GmbH, Messeplatz 1, 50679 Köln

Op de Duitse televisie verscheen een speciaal item over Hello Prediction / Data Mining. 

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd