Art meets Science and Spirituality in a Changing Economy – 100 dagen JOSEPH BEUYS komt uit Friesland

Joseph Beuys interviewed by Louwrien Wijers in 1978 in Arnhen, photo: Cathrien van Ommen Joseph Beuys interviewed by Louwrien Wijers in 1978 in Arnhen, photo: Cathrien van Ommen

Art meets Science and Spirituality in a Changing Economy ontving een Projectinvestering Instellingen voor 100 dagen JOSEPH BEUYS komt uit Friesland, gepresenteerd door Gastatelier Hoofdstraat 12 in Ferwert tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Van 8 juni tot 16 september doet iedere bezoeker als kunstenaar actief mee in de creatie van een Sociale Sculptuur. Elke week komen gastsprekers die, aan de hand van een bepaald thema, een authentiek beeld van Beuys geven. Louwrien Wijers is honderd dagen aanwezig om ‘Het Permanente Gesprek’ te begeleiden en toont documenten uit haar Beuys-oeuvre van 1968-1986 toen ze vaak met Beuys samenwerkte. In de ruimte draaien dagelijks films met Beuys of over Beuys en er liggen publicaties die het thema van de week belichten, ook via tijdgenoten zoals Fluxus-kunstenaar Robert Filliou. Alle gastsprekers worden gefilmd voor de website 100dagenjosephbeuys2018.nl en voor online communicatiekanalen als YouTube.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd