Art Rocks 2018

Art Rocks Art Rocks

Op 28 augustus gaat Art Rocks 2018 van start. In deze tweejaarlijkse competitie worden muzikanten uitgedaagd zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk uit één van de collecties van de deelnemende musea. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

De beste inzendingen spelen hun nummer in een van de zeven musea en strijden in poppodium Paradiso voor de titel en een geldprijs. Bij de liedjes van de finalisten worden videoclips gemaakt waarin de kunstwerken te zien zijn. Het publieksprogramma bestaat uit workshops en diverse evenementen waarbij kunst uit de collecties vanuit muzikaal perspectief wordt belicht.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Samenwerking Musea toe. Art Rocks levert een kruisbestuiving op tussen muziekliefhebbers, makers en musea en raakt aan verschillende thema’s van deze samenwerkingsregeling zoals educatie, publieksbereik en zichtbaarheid.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd