Artes in Media – World War Two Today

Auschwitz, Polen (2008) Sportvereniging uit Hongarije bezoekt het voormalige naziconcentratiekamp. Foto: Roger Cremers. Auschwitz, Polen (2008) Sportvereniging uit Hongarije bezoekt het voormalige naziconcentratiekamp. Foto: Roger Cremers.

Van 22 april tot en met 25 september toont het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling World War Two Today. Fotografie van Roger Cremers.
Jongere generaties zoeken overal in Europa naar nieuwe manieren om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Daarbij vervaagt de grens tussen herdenking en belevenis, tussen herinnering en vermaak. De Nederlandse fotograaf Roger Cremers merkte deze ontwikkelingen op en begon ze vast te leggen. Zijn foto’s maakten veel los, ook internationaal.

World War Two Today is een tentoonstelling van Verzetsmuseum Amsterdam en Artes in Media. Het bijbehorende boek verschijnt bij Uitgeverij Lecturis en bevat een essay van Arnon Grunberg. Het Mondriaan Fonds  heeft aan deze tentoonstelling bijgedragen met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd