ArtTable Nederland – [Hard Talk on] Soft Power

Alexis Blake, Allegory of the Painted Woman. Alexis Blake, Allegory of the Painted Woman.

Op donderdag 26 november vindt in het Rijksmuseum Amsterdam het symposium [Hard Talk on] Soft Power plaats dat wordt georganiseerd door ArtTable Nederland, een vereniging van professionele vrouwen in de kunstwereld.

Onderwerp van het symposium zijn de ‘soft power’-strategieën van kunst en cultuur: het vermogen om de ander te overtuigen van bepaalde waarden en idealen, zonder dit af te dwingen met de ‘hard power’ van spierkracht, wapens of geld. Ook de rol van vrouwen hierin wordt besproken. Het symposium vindt plaats ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van ArtTable Nederland en is zowel een expertmeeting voor kunstprofessionals als een openbaar publieksevenement.

Tijdens het symposium vindt een performance plaats van de Amerikaanse kunstenaar Alexis Blake. De performance Allegory of the Painted Woman is een ontmoeting tussen twee danseressen in een choreografie gebaseerd op klassieke poses van vrouwen uit de beeldende kunst.

[Hard Talk on] Soft Power
donderdag 26 november
9:00-17:00 uur

Kijk voor meer informatie over het programma en de sprekers op de website van ArtTable Nederland. Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan het symposium met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd