ARTtube – Samenwerking vijf musea

ARTtube ARTtube

Sinds 2012 ondersteunt het Mondriaan Fonds ARTtube, een online videokanaal over kunst en design. Het videokanaal is een samenwerking van musea uit Nederland en België: Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

ARTtube bevat interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers naast portretten van inspirerende makers. De musea en presentatie-instellingen bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Ook fictie en experiment komt aan bod, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in een aantal bijzondere animatie- en remixfilms.

ARTtube is mede opgericht om ook inhoudelijke samenwerking tussen musea te bevorderen: van gezamenlijke videoproducties, live streams, een videowedstrijd voor het publiek tot het gezamenlijk organiseren van evenementen en programmering op festivals als Lowlands en KANTOR.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd