Bart Lodewijks – Calcutta Art Research Foundation

Bart Lodewijks, serie e-books uitgegeven door Roma Publications Bart Lodewijks, serie e-books uitgegeven door Roma Publications

Van 15 september tot en met 15 december verblijft Bart Lodewijks via het Mondriaan Fonds in de residency Calcutta Art Research Foundation (CARF) in India.

CARF is een nieuw internationaal residency programma in Kolkata (vroeger Calcutta), opgezet door de Indiaas-Nederlandse kunstenaar Praneet Soi, zelf afkomstig uit Kolkata. CARF wil een bijdrage leveren aan de culturele ontwikkeling van Kolkata door op te treden als platform voor een meer experimentele kunstpraktijk.
De residency bestaat uit een werkperiode van drie maanden voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars. CARF is een residency voor veldonderzoek, waar ook werk geproduceerd kan worden in samenwerking met de lokale gemeenschap van kunstenaars en ambachtslieden.

Tijdens de residencyperiode van Bart Lodewijks zal hij zich concentreren op onderzoek en nieuw werk. Roma Publications geeft een serie gratis e-books uit over zijn onderzoek en werk tijdens deze werkperiode in de vorm van een blog. Bekijk hier de serie.

website