basis Frankfurt – State of the City

Karl Philips Karl Philips

Presentatie-instelling basis in Frankfurt toont van 14 oktober tot en met 18 december werk van Nederlandse, Vlaamse en Duitse kunstenaars. Het werk is gemaakt tijdens werkperioden in residencies binnen het project State of the City. In dit project werden kunstenaars uit Antwerpen, Rotterdam en Frankfurt gevraagd gedurende een periode van drie maanden te werken in een van de andere twee steden. Doel van het project is de complexe relatie tussen handel en socioculturele contexten in de steden te onderzoeken en vergelijken.

De deelnemende kunstenaars zijn: Ghislain Amar (Rotterdam-Frankfurt), Levent Kunt (Frankfurt-Rotterdam), Stijn van Dorpe (Antwerpen-Rotterdam), Mirte van Duppen (Rotterdam-Antwerpen), Karl Philips (Antwerpen-Frankfurt), Ani Schulze (Frankfurt-Antwerp).

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van het Nederlands-Vlaamse eregastprogramma op de Frankfurter Buchmesse, die plaatsvindt van 19 tot 23 oktober. Ook op andere locaties in Frankfurt wordt dit najaar werk van kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd. Zo toont het Museum für Moderne Kunst (MMK) tentoonstellingen van Willem de Rooij en Fiona Tan, en presenteert Fotografie Forum Frankfurt werk van Hanne van der Woude.

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan deze presentaties met middelen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

website