Beelden in Leiden – Concepts of Time

In Leiden is van 17 mei t/m 5 augustus de zevende editie van Beelden in Leiden te zien, met de titel Concepts of Time. Nieuwe werken, in opdracht gemaakt, staan op de Hooglandse Kerkgracht. Tien jonge beeldhouwers, waaronder de winnaars van de Frans de Witprijs, zijn geselecteerd het werk te maken. Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap voor de realisatie van de beelden.

De deelnemende kunstenaars zijn: Robbert Pauwels, Lillian Vlaun, Daniel van Straalen, Nynke Koster, Juliaan Andeweg, Camile Smeets, Yair Callender, Damian Kapojos (winnaar van de Frans de Witprijs 2018), Jonathan van Doornum en Rein Verhoef (winnaar van de Frans de Witprijs 2017). Net als de vorige editie geeft een gerenommeerde kunstenaar – Folkert de Jong dit jaar – college aan de deelnemende kunstenaars.

In het Rijksmuseum van Oudheden is een satelliettentoonstelling te zien. Gastcurator Sandrine van Noort selecteerde acht kunstenaars die zich lieten inspireren door de collectie van het museum. Het museum met haar vermaarde collecties uit het oude Egypte, de klassieke oudheid, het oude Nabije Oosten en de archeologie van Nederland laat zien waar de kunsten lang geleden haar oorsprong vond. Op het voorterrein buiten het LUMC staan drie bronzen beelden uit de serie The Holy Land van Folkert de Jong. Binnen in de Galerie LUMC is een groepstentoonstelling van kunstenaars die zich eveneens door aspecten van het verleden hebben laten inspireren.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd