Bergen Kunsthall – Magali Reus

Magali Reus, Hot Cottons, installation view at Bergen Kunsthall, 2017. Photo: Plastiques Magali Reus, Hot Cottons, installation view at Bergen Kunsthall, 2017. Photo: Plastiques

Bergen Kunsthall in Noorwegen toont van 3 november 2017 t/m 7 januari 2018 de eerste solotentoonstelling van Magali Reus in Scandinavië en haar grootste solotentoonstelling tot nu toe. De expositie met de titel Hot Cottons omvat verschillende series nieuwe sculpturen, gepresenteerd in een op maat gemaakte architectuur.

Zo maakte Reus voor de tentoonstelling de serie Sentinel, die karakteristieke kenmerken deelt met brandblussers. Hangend aan de muur en geplaatst naast elke ingang of hal, lijken de sculpturen op functionele wijze deel uit te maken van het interieur. De serie Hwael gebruikt de beeldende taal van zowel klassiek decoratief ijzerwerk als modulair raamwerk, en de sculpturen zijn in een patroon van een gefragmenteerd walvisskelet door de tentoonstellingsruimten verspreid.

Reus ontving een Projectinvestering Kunstenaar voor de ontwikkeling van het nieuwe werk voor de tentoonstelling Hot Cottons. Bergen Kunsthall kreeg een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de reis-, verblijf- en transportkosten. De tentoonstelling reist na januari door naar South Londen Gallery.

In 2015 won Magali Reus de Prix de Rome Beeldende Kunst.

website