Bienal de São Paulo – Affective Affinities (Jennifer Tee & Roderick Hietbrink)

Roderick Hietbrink, The Living Room, HD video 7:54 min, variable dimensions Roderick Hietbrink, The Living Room, HD video 7:54 min, variable dimensions

De Bienal de São Paulo ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de deelname van Jennifer Tee en Roderick Hietbrink aan Affective Affinities, de 33ste editie van de biënnale. Hoofdcurator Gabriel Pérez-Barreiro creëerde hiervoor een alternatief besturingssysteem om licht te werpen op de manier waarop kunstenaars hun creatieve gemeenschappen verwoorden en begrijpen. Zeven kunstenaars met verschillende achtergronden, leeftijden en kunstpraktijken zijn uitgenodigd om elk een groepsshow te bedenken, waarin hun werk een dialoog aangaat met dat van hun leeftijdsgenoten. Het resultaat is zeven verschillende tentoonstellingen die door de kunstenaars Alejandro Cesarco, Ballester Moreno, Claudia Fontes, Mamma Andersson, Sofia Borges, Waltercio Cladas en Wura-Natasha Ogunji gecureerd worden.

Sofia Borges heeft Jennifer Tee uitgenodigd voor haar tentoonstelling die een weerspiegeling zal zijn van begrippen uit de tragedies, van de Griekse mythologie tot de Guarani-kosmologie. In deze context maakt Jennifer Tee een nieuw werk voor de tentoonstelling, met maskers en artefacten uit de Braziliaanse en andere culturen. Roderick Hietbrink is uitgenodigd door Claudia Fontes. Haar tentoonstelling is gebaseerd op het ruimtelijke gevoel van het gebouw van Niemeyer in São Paulo, het ongemak dat veroorzaakt wordt door de uitgestrektheid van het gebouw in relatie tot de menselijke schaal. Hietbrink toont het werk The Living Room (2011), waarin thema’s als beweging en stilstand en het magische potentieel van het alledaagse samenkomen.

De Bienal de São Paulo vindt plaats van 7 september tot en met 9 december 2018.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd