Bijdrage Kunstbeurzen voor galeries op Art Brussels

Upstream op Art Brussels 2019 Upstream op Art Brussels 2019

Van 25 tot en met 28 april vindt de 37e editie plaats van de kunstbeurs Art Brussels. In het Tour & Taxis gebouw in het hart van Brussel presenteren meer dan 145 internationale galeries werk in verschillende secties:

  • DISCOVERY met focus op recente werken (2016-2019) van jonge, opkomende en minder bekende kunstenaars.
  • PRIME met focus op moderne tot hedendaagse kunst van mid-career en gevestigde kunstenaars.
  • REDISCOVERY met focus op kunst van de 20e eeuw van levende of overleden kunstenaars, die momenteel niet genoeg erkend, onderschat of vergeten zijn.

Daarnaast vindt dit jaar de lancering plaats van een nieuwe en veelzijdige sectie, INVITED, een platform waar de steeds evoluerende kunstmarkt centraal staat en nieuwe galeriemodellen onderzocht worden. INVITED ondersteunt de jongere generaties kunstgaleries waaronder ook galeries die het klassieke galeriemodel willen uitdagen. Deze sectie is bestemd voor galeries die nooit eerder hebben deelgenomen aan de beurs.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Kunstbeurzen toe aan verschillende galeries uit Nederland en België voor de presentatie van werk van Nederlandse kunstenaars op Art Brussels. Dit zijn: Flatland Gallery (met Kim Boske en Jasper de Beijer), tegenboschvanvreden (met Sander Breure & Witte van Hulzen), Upstream Gallery (met Frank Ammerlaan en Florian & Michael Quistrebert), CINNNAMON met (Priscila Fernandes en Lilian Kreutzberger) en The White House Gallery (met Hadassah Emmerich).

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd