Bijzondere Collecties UvA – De Arnon Grunberg Tentoonstelling

Ich will doch nur, dass ihr mich liebt Ich will doch nur, dass ihr mich liebt

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam toont t/m 1 februari 2015 een overzichtstentoonstelling over de schrijver Arnon Grunberg. De tentoonstelling Ich will doch nur, dass ihr mich liebt belicht het schrijverschap van Grunberg aan de hand van drie thema’s: de wording van de schrijver, de thema’s en motieven in zijn werk en de manifestatie van zijn schrijverschap. Voor de tentoonstelling is geput uit het archief dat Grunberg in 2011 in bruikleen aan de UvA gaf. Daarnaast zijn stukken te zien uit de collectie van het Letterkundig Museum in Den Haag, de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds en van particuliere verzamelaars.

Naast de tentoonstelling vinden in het ErfgoedLab, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot het GrunbergLab, verschillende activiteiten plaats. Zo worden er colleges van en over Grunberg gehouden en zal er door het Nederlands Herseninstituut en TNO een hersenonderzoek plaatsvinden; bij honderden bezoekers wordt de hersenactiviteit gemeten terwijl ze Het bestand lezen. In 2015 verhuist de tentoonstelling naar Museum TwentseWelle in Enschede.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan deze tentoonstelling met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd