Boijmans Ahoy drive-thru museum: pilotproject in coronatijd

West8 voor Boijmans Ahoy drive-thru museum augustus 2020 in Rotterdam Ahoy West8 voor Boijmans Ahoy drive-thru museum augustus 2020 in Rotterdam Ahoy

Museum Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Ahoy slaan de handen ineen voor een unieke Boijmans drive-thru tentoonstelling. Bezoekers kunnen met een elektrische) auto door Hal 1 van Rotterdam Ahoy rijden, waar ruim vijftig spraakmakende kunstwerken uit de museumcollectie worden tentoongesteld, van 1 tot en met 23 augustus.

In reactie op de coronacrisis, waardoor bezoek aan veel concertzalen en musea uitblijft, opent dit pilotproject ruimte voor een nieuwe kunstbeleving binnen de anderhalve meter realiteit.

De tentoonstelling is naar een idee van Ted Noten, kunstenaar en ontwerper van sieraden. De expositie toont naast enkele wereldberoemde werken uit de collectie van Boijmans Van Beuningen ook installaties van hedendaagse kunstenaars. Samen maken ze van Rotterdam een kunststad buiten de museummuren en zetten ze de bezoeker aan tot nadenken over mens en omgeving. Boijmans Ahoy drive-thru museum brengt werk bijeen van: Ted Noten, Oskar Kokoschka, Bas Jan Ader, Melanie Smith, Paul McCarthy, Bruce Nauman, Ugo Rondinone, Cyprien Gaillard, Joep van Lieshout, Wieki Somers, Jim Shaw en installaties van Bas Princen, Trenton Doyle Hancock, Anselm Kiefer, Olaf Nicolai en Marijke van Warmerdam.

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de opdrachten voor vier kunstenaars: Marijke van Warmerdam, Bas van Beek, Frank Bruggeman en Bas Princen. De bijdrage geldt als pilotproject voor initiatieven met een andere kunstbeleving binnen de anderhalve meter realiteit en opdrachtgeverschap in coronatijd.

Ook Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Boijmans Business Club, Riwal Hoogwerkers, Breeman BMW & MINI, Rotterdam Make it Happen en Gemeente Rotterdam hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de tentoonstelling.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd