Boijmans van Beuningen, De Kruisiging van Christus

Jan van Eyck, atelier of navolger van Maaseik ?, c. 1390/1400 – Brugge1441 Kruisiging, circa 1440-1450 Goud- en zilverstift, pen in zwarte inkt op geprepareerd papier, Museum Boijmans van Beuningen Jan van Eyck, atelier of navolger van Maaseik ?, c. 1390/1400 – Brugge1441 Kruisiging, circa 1440-1450 Goud- en zilverstift, pen in zwarte inkt op geprepareerd papier, Museum Boijmans van Beuningen

Dankzij een bijdrage van onder andere het Mondriaan Fonds heeft Museum Boijmans Van Beuningen een meesterwerk van de vroeg Nederlandse tekenkunst kunnen aankopen.
Museum Boijmans van Beuningen bezit de belangrijkste tekeningenverzameling op het gebied van vijftiende-eeuwse Zuid-Nederlandse kunst Nederland. De tekening De Kruisiging van Christus vormt een cruciale aanwinst voor de verzameling. De tekening is een uniek kunstwerk dat voor elke museum en elk prentenkabinet ter wereld een aanwinst zou vormen. De aanwinst is daarom niet alleen een cruciale aanwinst voor Museum Boijmans Van Beuningen en de Collectie Nederland, maar tevens een aanwinst van internationaal belang. Het werk wordt vanaf 19 februari als aanwinst in Museum Boijmans Van Beuningen in een kleine presentatie getoond. Daarna is de tekening in de reizende tentoonstelling ‘Van Bosch tot Bloemaert’ te zien. Hierna zal het werk verschillende jaren fysiek niet geëxposeerd kunnen worden. Zichtbaarheid is echter een belangrijke pijler in het beleid van het Mondriaan Fonds. Museum Boijmans Van Beuningen zorgt ervoor dat het werk in de digitale bestandscatalogus wordt opgenomen en op die manier voor het publiek zichtbaar zal zijn.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd