Bonnefantenmuseum – Cai Guo-Qiang: My Stories of Painting

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht toont t/m 1 mei een solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang: My Stories of Painting. De kunstenaar won de Bonnefanten Award for Contemporary Art.

My Stories of Painting is de eerste tentoonstelling die de nadruk legt op de schilderkunst van Cai Guo-Qiang. Getoond worden olieverfschilderijen uit het vroege oeuvre van Cai, foto’s van het familieleven van de kunstenaar en tekeningen en schilderingen die door naaste familieleden werden gemaakt. Daarnaast worden buskruittekeningen getoond die als een rode draad door het oeuvre van Cai van lopen. De kunstenaar maakte ook nieuw werk, waarbij een honderdtal vrijwilligers zich hebben ingezet voor de realisatie.

In de tentoonstelling van Cai speelt zijn familie een grote rol: zijn grootmoeder, zijn ouders, zijn vrouw en zijn dochters. Bezoekers krijgen inzicht in de kunsthistorische achtergrond van de schilderijen en worden ingewijd in zowel de tedere en intieme als de bittere en zware kant van het leven van de kunstenaar.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe aan het Bonnefantenmuseum voor de ontwikkeling van deze tentoonstelling.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd