Bonnefantenmuseum & Jan van Eyck Akademie – How to look at art from China

Reef: A prequel van curator Carol Yinghua Lu en kunstenaar Liu Ding. Reef: A prequel van curator Carol Yinghua Lu en kunstenaar Liu Ding.

Op zondag 12 juli opent in het Bonnefantenmuseum de zaalvullende installatie Reef: A prequel van curator Carol Yinghua Lu en beeldend kunstenaar Liu Ding. De opening van de installatie markeert de start van het tweejarige onderzoeksproject How to look at art from China: een samenwerking tussen het Bonnefantenmuseum en de Jan van Eyck Akademie.

Het onderzoeksproject behelst een tweetal tentoonstellingen, residenties, lezingen, performances, workshops en atelierbezoeken als inleiding op de Bonnefanten Award for Contemporary Art 2016. Op deze manier presenteren de instellingen de komende twee jaar een ‘short guide’ van ontwikkelingen in China op het gebied van hedendaagse kunst.

Het project sluit aan bij een nieuwe koers van het Bonnefantenmuseum, waarin structurele netwerken voor duurzame culturele uitwisseling worden opgezet met niet-westerse instellingen, kunstenaars en bemiddelaars. In de uitwisseling met China borduurt het museum voort op ervaringen en contacten die de directeur en conservator hedendaagse kunst hebben opgedaan tijdens de door het Mondriaan Fonds georganiseerde oriëntatiereis in 2012. Deze leidde naar China en Japan.

De bijdrage van het Mondriaan Fonds aan How to look at art from China is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

website