Bonnefantenmuseum – Laura Lima

Laura Lima, Doped/Dopada, 1997-2006, collectie Instituto Inhotim. Foto: Eduardo Eckenfels. Laura Lima, Doped/Dopada, 1997-2006, collectie Instituto Inhotim. Foto: Eduardo Eckenfels.

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht is tot en met 11 januari een solotentoonstelling van de Braziliaanse kunstenaar Laura Lima te zien. Zij is de winnares van de Bonnefanten Award for Contemporary Art, die sinds 2000 tweejaarlijks door het museum wordt uitgereikt aan een kunstenaar die een belangrijke invloed heeft uitgeoefend op andere kunstenaars en een grote relevantie heeft voor de hedendaagse kunstpraktijk.

De tentoonstelling, the fifth floor, bestaat uit vier site-specific installaties/performances die worden uitgevoerd door figuranten. Zo is er een geïmproviseerd naaiatelier waar een tweetal kleermakers ‘maatpakken’ maakt voor schilderijen en wordt de spiegel in het toilet vastgehouden door een paar handen van welke de armen in de muur lijken te verdwijnen. In de performance Doped is een vrouw te zien die in een witte jurk en met een rode navelstreng gedrogeerd en bewusteloos op de grond ligt.

Het Bonnefantenmuseum ontving voor deze tentoonstelling een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

tot stand gekomen met:

gerelateerd