Bonnefantenmuseum – Making Money For My Friends

In reactie op de berichtgeving rond de kunstenaar Juliaan Andeweg hebben we besloten om het oorspronkelijke beeld te vervangen. In reactie op de berichtgeving rond de kunstenaar Juliaan Andeweg hebben we besloten om het oorspronkelijke beeld te vervangen.

Het Bonnefantenmuseum toont tot en met 24 juni de groepstentoonstelling Making Money For My Friends, met werk van Juliaan Andeweg, Bob Eikelboom en Daniel van Straalen. De drie kunstenaars delen bepaalde interesses en gebruiken vergelijkbare materialen, veelal afkomstig van buiten de kunstwereld. Zij delen bijvoorbeeld het gebruik van autolak, film- en cartoonafbeeldingen en reclameposters. Julia Mullié is gastcurator van de tentoonstelling.

Bob Eikelboom toont onder andere zijn Liberal Picture Service, een ruimte waarin alle schaduwen wegvallen, waardoor er geen besef meer is van diepte en je in een totale leegte kijkt. Er is een compositie te horen die bestaat uit zelfgemaakte geluidsopnamen en fragmenten van films en muziek. Juliaan Andeweg presenteert onder meer een van zijn reliëfschilderijen en Daniel van Straalen zijn Mega Lamellen.

Het Mondriaan Fonds kende een compensatie toe voor de honoraria van de deelnemende kunstenaars via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria.

Het Bonnefantenmuseum toont daarnaast t/m 25 maart de solotentoonstelling New Suns van Kahlil Joseph, waarvoor een Projectinvestering Instellingen werd toegekend. Ook zijn enkele werken te zien van Helen Verhoeven, waarmee het museum een langdurige samenwerking aanging. Voor die samenwerking ontving het museum een Bijdrage Opdrachtgeverschap.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd