De Brakke Grond – Jan Rosseel

Jan Rosseel, JF 01, On the Aesthetics ofViolence, James Foley, 2016. Courtesy Jan Rosseel, JF 01, On the Aesthetics ofViolence, James Foley, 2016. Courtesy

Van 10 december tot en met 29 januari 2017 is de eerste solotentoonstelling van Jan Rosseel Back Up te zien in de Brakke Grond. In de presentatie wordt nieuw werk getoond dat Rosseel in opdracht maakte en onderdeel is van zijn artistieke onderzoeksproject An Anatomy Of Oblivion. Het resultaat van dit onderzoeksproject, dat anderhalf jaar duurt, wordt tijdens drie opeenvolgende tentoonstellingen presenteert, met telkens een andere focus. In de Brakke Grond is dat ‘media’, in Museum Dr. Guislain in Gent ‘psyche’ en in Stroom Den Haag ‘politiek’.

Rosseel onderzoekt met fotografie en ruimtelijke installaties de werking van zijn eigen en het collectieve geheugen via verschillende historische gebeurtenissen. Rosseel zet deze (on)betrouwbaarheid van het geheugen in om vragen te stellen over de verschillen en overeenkomsten tussen de journalistieke en de artistieke waarheid.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond ontving hiervoor een Bijdrage Opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd