BredaPhoto – To infinity and beyond

BredaPhoto BredaPhoto

Van 5 september tot en met 21 oktober 2018 vindt het festival BredaPhoto plaats met als thema To infinity and beyond.  Met dit onderwerp onderzoekt BredaPhoto wat de impact is van de wetenschap. Het festival toont werk van 50 (inter)nationale fotografen op verschillende binnen- en buitenlocaties in Breda.

De presentatie bestaat uit verschillende thematische clusters waarin werk van verschillende fotografen in samenhang worden gepresenteerd, onder meer een serie tentoonstellingen over wetenschap en verbeelding en een cluster over de techniek van de toekomst. In de koepelgevangenis wordt samen met de Stichting Forhanna en fotograaf Geert van Kesteren een installatie getoond. BredaPhoto ontving een Bijdrage Opdrachtgeverschap voor de realisatie van het videowerk The Believers van Geert van Kesteren.

Voor deze editie wordt een team van Nederlandse curatoren Reinout van den Bergh, Jan Schaerlackens en Geert van Eyck uitgebreid met drie internationale associate curators: Mohamed Somji (Dubai), Yumi Goto (Japan) en Azu Nwogbogu (Nigeria).

website