Busan Biennale 2016 – Folkert de Jong, Dana Lixenberg, Zoro Feigl en Katarina Zdjelar

Busan Biennale 2016 Busan Biennale 2016

Van 3 september tot en met 30 november vindt in Busan, Korea de Busan Biennale plaats met als titel Hybridizing Earth, Discussing Multitude. De Busan Biennale is een kunstfestival dat drie verschillende manifestaties in de stad Busan integreert: de Busan Youth Biennale, het Busan Sea Arts Festival en het Busan Outdoor Sculpture Symposium. Het festival wil een platform zijn waar hedendaagse kunst toegankelijk is voor zowel een breed publiek als ook nationale en internationale kunstprofessionals.
Deze biënnale in de op een na grootste stad van Zuid-Korea behoort tot de belangrijkste Aziatische kunstmanifestaties en trekt, mede door de gelijktijdigheid met de Gwangju Biënnale, een relatief groot professioneel publiek, ook uit andere dan Aziatische landen.

Beeldend kunstenaars Folkert de Jong, Dana Lixenberg, Zoro Feigl en Katarina Zdjelar zullen deelnemen aan de Busan Biënnale met een bijdrage van het fonds. Eerder dit jaar werd artistiek directeur Yun Cheagab uitgenodigd, binnen het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds, om kennis te maken met de Nederlandse kunstwereld.

De Nederlandse cultuurfondsen voeren in 2015 en 2016 een gezamenlijk programma uit dat zich richt op culturele activiteiten in Vlaanderen, Duitsland, Frankrijk, Brazilië en Zuid-Korea. De Gwangju Biennale wordt in dit kader gefinancierd uit middelen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

website

gerelateerd