C.o.C.A. – Kate Cooper

Kate Cooper, Primary Sensor, A Tale Of A Tub, 2019. Foto: Kate Cooper Kate Cooper, Primary Sensor, A Tale Of A Tub, 2019. Foto: Kate Cooper

De C.o.C.A.-Stichting ontving een bijdrage voor een opdracht aan Kate Cooper. Het uitgangspunt hiervoor is ziekte als metafoor voor weerstand en verzet. Door de inzet van CGI-technologie is Cooper in staat zowel de conceptuele en lichamelijke aspecten van ziekte als het actief innemen van een bepaalde positie te onderzoeken. Deze installatie zal een dialoog aangaan met de tentoonstellingsruimte van A Tale of A Tub. In de kelderruimte zal Cooper projecties gebruiken en een nieuw geluidswerk creëren. Hierbij is ze vooral geïnteresseerd in de manier waarop het geluid van video’s en het geluidswerk zich verspreiden en in elkaar overlopen. Waar ze in het verleden vaak single screen video presentaties inzette, gaat ze nu experimenteren met een multi screen installatie. Daarnaast zullen behang en lichtboxen worden ingezet om het tot een totaalinstallatie te maken. Dit nieuwe werk wordt tentoongesteld tot en met 7 april 2019 bij A Tale of A Tub in Rotterdam en opent tijdens Art Rotterdam.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe voor de realisatie van de opdracht. Ter compensatie van het honorarium voor Kate Cooper werd een bijdrage via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria gehonoreerd.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd