Camden Arts Centre London – Jennifer Tee

Jennifer Tee, Tampan Tree of Life, 2016, Courtesy the artist and Galerie Fons Welters, Amsterdam, Photo: Gert Jan van Rooij Jennifer Tee, Tampan Tree of Life, 2016, Courtesy the artist and Galerie Fons Welters, Amsterdam, Photo: Gert Jan van Rooij

Het Camden Arts Centre toont van 2 juli t/m 17 september een solotentoonstelling van Jennifer Tee. De Nederlandse kunstenaar toont nieuw werk geïnspireerd op de frase ‘Let it Come Down’. De werken zijn gericht op evenementen die plaatsvinden buiten persoonlijke controle, maar wel een provocatie of een reactie vereisen. Het werk Let it Come Down, is een grote collage gemaakt van geperste zwarte tulpen in een ‘diamond sea’ patroon, een motief dat vaak wordt gebruikt in weven. Het werk is efemerisch en zal door het daglicht langzaam vervagen. In reactie daarop maakte Tee een nieuwe serie werken met de titel Resist, bestaand uit geometrische handgeweven vloerwerken en keramische potten. De werken functioneren zowel als installatie als potentieel toneel voor een toekomstig evenement. Lezingen en performances zullen de werken gedurende de tentoonstelling activeren, en onderzoeken de handeling van verzet op zowel een fysieke als spirituele wijze.

Camden Arts Centre ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de reis- en verblijfskosten van Jennifer Tee en voor productiekosten van nieuw werk.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd