CAST – Manon de Boer

Bella, Maia and Nick, film still © Manon de Boer, 2018. Courtesy Jan Mot, Brussels Bella, Maia and Nick, film still © Manon de Boer, 2018. Courtesy Jan Mot, Brussels

CAST (Cornubian Arts & Science Trust) in Cornwall ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor een opdracht aan beeldend kunstenaar Manon de Boer. Zij maakte een film voor Groundwork, een driejarig programma waarmee CAST internationale kunstenaars naar Cornwall wil halen. De focus van het programma ligt op geluid, beeld en actie. De Boer is geselecteerd vanwege de manier waarop zij in haar films de relatie tussen individu en collectieve creativiteit onderzoekt.

Haar film Bella, Maia and Nick (From nothing to something to something else, part 1) draait om drie jonge muzikanten. Het werk is te zien in Kestle Barton in Cornwall van 5 mei tot en met 8 juli 2018. De Boer ziet de film als het begin van een groter project waarin ze groepen kinderen van verschillende leeftijden en op verschillende locaties wil vastleggen, die muziek maken voor hun eigen plezier. Het project is een ontwikkeling binnen haar fascinatie voor de manier waarin vrije tijd de condities voor creatie kan scheppen.

Bekijk hieronder ook het filmportret van Manon de Boer gemaakt door Quirine Racké & Helena Muskens voor de serie Hollandse Meesters.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd