Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd Castellum Hoge Woerd

Op 30 augustus opent in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht het Castellum Hoge Woerd, een interpretatie van het Romeinse Fort dat er 200 jaar geleden stond. Castellum Hoge Woerd is een Romeins cultuur- en educatiepark waarbinnen verschillende culturele activiteiten zullen plaatsvinden.

Net als het oorspronkelijke fort, is de houten omwalling bijna 6 meter hoog en 6 meter breed. In de vier torens van elk 10 meter hoog zijn vier robuuste toegangspoorten tot het Castellum. De wal ligt rond een binnenterrein met de afmeting van een voetbalveld. Op het binnenterrein zie je het ‘assenkruis’ van de oorspronkelijke Romeinse weg. Het binnenterrein is bedoeld om te recreëren en het biedt een unieke locatie voor theatervoorstellingen en kleine (culturele) festivals en evenementen. Via de entreepoort in de Casstellumwal wandel je naar het paviljoen.  In het paviljoen bevinden zich de vaste- en tijdelijke tentoonstellingen, leslokalen en dierverblijven.

Op zondag 30 augustus begint de feestelijke openingsmaand van Castellum Hoge Woerd met theatervoorstellingen, rondleidingen, workshops, lezingen en filmvertoningen. Het programma is voor jong en oud.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd