Centraal Museum – Jessica Stockholder: Stuff Matters

Jessica Stockholder: Stuff Matters

Het Centraal Museum presenteert van 19 april tot en met 1 september 2019 de tentoonstelling Jessica Stockholder: Stuff Matters. Het museum heeft Jessica Stockholder uitgenodigd haar werk te presenteren, waarbij ze zowel de rol van kunstenaar als curator speelt.

Getoond worden bruiklenen, nieuwe beelden en een installatie die speciaal voor deze tentoonstelling is gerealiseerd. Stockholder maakt uitbundige sculpturen en installaties van alledaagse objecten en materialen, zoals plastic zakken, ballonnen, koelkasten, matrassen, verlengsnoeren, karton, multiplex, tapijten en meubels.

Daarnaast heeft Stockholder gewerkt met de collectie van het museum: “Ik heb objecten uit de collectie van het museum gekozen die met mijn werk resoneren. In zekere zin heb ik de collectie zelf daarbij als een van mijn materialen behandeld, waarbij ik onderzocht hoe de betekenis van elk werk verschuift afhankelijk van de context.” Stockholder selecteerde meer dan 60 objecten van meer dan 45 makers. Door haar combinaties ontstaan nieuwe relaties tussen kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden, ongeacht tijdperk of werkveld.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de presentatie met een Projectinvestering Instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd