Cobra Museum – Asger Jorn

Flyer 100 Years Asger Jorn in het Cobra Museum

Tot en met 18 januari 2015 presenteert Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen drie tentoonstellingen ter gelegenheid van het 100e geboortejaar van de Deense kunstenaar en denker Asger Jorn (1914-1973). De hoofdtentoonstelling Traces – 100 Years Asger Jorn laat werk van de kunstenaar zien naast dat van tijdgenoten. Niet alleen schilderijen worden getoond, maar ook grafisch werk, muzikale experimenten, keramiek, documentatie en publicaties.

Daarnaast is er een tweetal deeltentoonstellingen. Asger Jorn – The Secret of Art presenteert een omvangrijke schenking van Otto van Loo en familie van 150 grafische werken van Jorn. A way of Making bestaat uit een nieuw werk dat in opdracht van het museum werd ontwikkeld door Frederique Bergholtz en Maria Pask. Zij maakten een installatie met keramieken elementen, videowerk en een beeldarchief van keramieken objecten uit verschillende tijdperioden en geografische gebieden.

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan deze tentoonstellingen via de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen.

website