Cobra Museum – Constant. Ruimte + Kleur. Van Cobra naar New Babylon.

Cobra Museum voor Moderne Kunst, Constant. Ruimte + Kleur. Van Cobra naar New Babylon. Cobra Museum voor Moderne Kunst, Constant. Ruimte + Kleur. Van Cobra naar New Babylon.

Van 28 mei t/m 25 september toont het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen de tentoonstelling Constant. Ruimte + Kleur. Van Cobra naar New Babylon. De tentoonstelling gaat in op de experimentele weg die Constant aflegt in de jaren vijftig tussen zijn Cobra-periode en het project New Babylon. In deze periode vond een radicale verandering in Constants werk plaats die cruciaal was in zijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Naast zijn artistieke ontwikkeling worden de vele samenwerkingen die Constant gedurende deze jaren met kunstenaars en ontwerpers zoals Gerrit Rietveld, Aldo van Eyck en Hy Hirsch aanging belicht door middel van belangrijke werken. Uitzonderlijk is dat er drie reconstructies te zien zullen zijn van ruimtelijke experimenten van Constant die inzicht bieden in zijn werkwijze en de interactie tussen beeldende kunst en architectuur.

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Fondation Constant en het Gemeentemuseum Den Haag, dat t/m 25 september de tentoonstelling Constant – New Babylon presenteert.

Het Mondriaan Fonds kende aan het Cobra Museum een Projectinvestering Beeldende Kunst- en Erfgoedinstellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd