Cobra Museum – Miró & Cobra. Een experimenteel spel

Joan Miró, Femmes et oiseaux II, 14/9/69, olieverf op doek, 50 x 61 cm, bruikleen van Successió de Miró, Palma de Mallorca. Joan Miró, Femmes et oiseaux II, 14/9/69, olieverf op doek, 50 x 61 cm, bruikleen van Successió de Miró, Palma de Mallorca.

In het Cobra Museum in Amstelveen is nog tot en met 31 januari 2016 de tentoonstelling Miró & Cobra. Een experimenteel spel te bezoeken. De tentoonstelling belicht het verwantschap tussen Joan Miró en de CoBrA beweging, iets dat nog niet eerder gedaan is.

De verbindende factor tussen Joan Miró en de Cobrakunstenaars is een speelse en experimentele benadering van kunst. Het experimenteren met materialen, vormen en werkwijzen was voor de Spaanse meester alsook voor de naoorlogse generatie van Cobrakunstenaars een bron van kennis en vernieuwing. Door kunstwerken van Miró en CoBrA met elkaar in verband te brengen geeft de tentoonstelling inzicht in de gedeelde speelse en poëtische houding die de basis vormt voor de kunst van Joan Miró en de Cobra kunstenaars.

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de tentoonstelling met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd