Cobra Museum voor Moderne Kunst – Rusteloze Materie

Cobra Museum of Modern Art - Rusteloze Materie Cobra Museum of Modern Art - Rusteloze Materie

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen presenteert de tentoonstelling Rusteloze Materie. Deze presentatie richt zich op een van de meest relevante debatten van vandaag over de toekomst van onze planeet: Wat is de invloed van de voortschrijdende technologie op ons mens-zijn? Komt de horizon van ons antropocentrische wereldbeeld in zicht? Deze vragen roepen kunstenaars op om alternatieve scenario’s te onderzoeken voor onze relatie tot de natuur, tot materie en objecten, en daarbij verder te kijken dan enkel de menselijke aanwezigheid op aarde.

Rusteloze Materie toont recente projecten van hedendaagse kunstenaars Pauline Curnier Jardin, Egill Sæbjörnsson, Wong Ping, Nina Canell, Thierry Oussou en Shana Moulton. Het Mondriaan Fonds droeg bij met het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria ter compensatie van de honoraria aan deze kunstenaars.

Hun werk wordt gepresenteerd in dialoog met moderne meesterwerken van CoBrA-kunstenaars (Karel Appel, Asger Jorn, Constant) en hun naoorlogse Europese avant-garde collega’s als Jean Dubuffet, Giuseppe Pinot-Gallizio en Antoni Tàpies en de kunstenaars Jaap Wagemaker en Bram Bogart, die cruciaal waren halverwege vorige eeuw in het vormgeven van het discours rond het materialisme.

De tentoonstelling is te zien van 9 juni t/m 3 september 2018.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd